Reports | February 20, 2006 16:56

Sybolt de Boer op koers

Bij het Persoonlijk Kampioenschap van Schaakbond Groot-Amsterdam, waarbij een plaatsje bij de Halve Finales van 2007 te bemachtigen valt, ligt Sybolt de Boer op koers. Hoewel Arno Bezemer (2330) als eerste geplaatst is, werd De Boer (2294) door velen vooraf als favoriet voor de titel beschouwd.

We hadden De Boer zo'n zeven jaar niet op grote toernooien gezien toen hij tijdens het ACT afgelopen jaar liet zien waarom hij ooit als groot talent werd gezien: hij versloeg o.a. IM Siebrecht en GM Peng. Op het Amsterdams kampioenschap liet hij dit weekend wederom een volwassen en evenwichtige schaakstijl zien, waarmee hij overtuigend Cyriel Pex, Aran K?ɬ?hler en Daan Zult versloeg. In de vierde ronde speelde hij remise tegen voormalig kampioen Paul Peter Theulings. De als eerste geplaatste Bezemer speelde al drie keer remise en staat op 2,5. Theulings staat tweede achter De Boer met 3 uit 4, samen met local hero (en voormalig winnaar) Aran Kohler en de jeugdige Vincent Ouwendijk. Volgend weekend worden de laatste drie rondes gespeeld.

Update 15.35 uur
Mijn eigen spel is niet om over naar huis te schrijven. Reacties op de niet al te beste maar toch wel interessante potjes zijn welkom!

>> naar mijn partijen

Share |
Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Comments

Anonymous's picture

Mooie analyses! Speelt de oude Becic nu ook al dat systeem van zijn zoon?!
Ik mis in de partij tegen Janse nog een evaluatie van mijn andere kwaliteitsoffer, 22...Te5!?

Arne

doggy's picture

O ja, vergeten. Ook die is prima speelbaar, denk ik nog steeds, hoewel ik daar toch liever wit heb denk ik.

Anonymous's picture

Hoi Peter,

Ik heb nog weinig tijd gehad om ernaar te kijken, maar jouw varianten suggereren dat mijn 19.Dd2 te optimistisch was. Saaier en beter is 19.Pf5 Lc8 20.Dc2 en wit bewaart het materi?ɬ´le evenwicht. Hoe het staat is een andere vraag, waarop ik het antwoord niet weet.

Latest articles