Reports | March 16, 2006 0:34

Gurevich op weg naar 13 uit 13 (nee dus)

Het Turkse schaak zit al een tijdje in de lift, en het nationale kampioenschap dat deze week begonnen is, kent voor het eerst in de geschiedenis (correct me if I'm wrong!) een deelnemerslijst met maar liefst twee sterke grootmeesters. Om te beginnen natuurlijk de 41-jarige Suat Atalik (2618), die net als in groep C van het Corus-toernooi weer samen met zijn vrouw meedoet.

foto: www.organisechecs.com
De andere GM is de 47-jarige Mikhail Gurevich (2633), die sinds de FIDE-ratinglijst van januari dit jaar niet meer voor de Belgische schaakfederatie speelt maar voor de Turkse.

Behalve de twee heren op leeftijd kent Turkije geen grootmeesters; de nummer drie op de lijst heeft een rating van 2441. Het onderlinge treffen tussen Atalik en Gurevich was dus van groot belang en die kwam al in de derde ronde.
In een prachtig eindspel manoeuvreerde Gurevich heel rustig Atalik van het bord.

Johan Hut schreef op Utrechtschaak: "Michael Gurevich is al eens kampioen van Belgi?ɬ´ geweest met 9 uit 9 en probeert nu kampioen van Turkije te worden met 13 uit 13." Nu hij Atalik al gehad heeft, zal de voormalige wereldtopper inderdaad niet met minder tevreden zijn.

>> speel de partij Gurevich-Atalik na

Update 16/03/06:
Zal je net zien. In de vijfde ronde speelt Gurevich remise. Hij bood het zelf aan, op zet 17! Hier de link naar de PGN-file van TWIC.

Share |
Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Comments

iamzero's picture

Is die grijze tortelduif van een Atalik pas 41!?!

Zultan's picture

Die stelling op zet 34 is wel een coole tempodwang stelling. Maar kan zwart niet beter 34...f5, gevolgt door Pc7 proberen?

Z

doggy's picture

Lijkt me beter ja. Maar het blijft bikkelen met zwart.

Latest articles