Reports | May 17, 2006 18:27

Fridman wint Lightning - filmpje!

Dat de onverstoorbare Let en snelschaakspecialist Dani?ɬ´l Fridman (2562) met de zeer overtuigende score van 16 uit 17 in de finalegroep het vijfde CBP Lightning Chess Tournament op zijn naam heeft geschreven, staat inmiddels hier en daar te lezen. En zoals ik al aankondigde was ikzelf als toeschouwer aanwezig. Waarom ik niet meedeed, vroeg men steeds. Omdat het zo leuk is om naar te kijken, antwoordde ik steeds.

Door mijn rol als niet zo toevallige voorbijganger en blogger op sluwe wijze te combineren, kon ik ervoor zorgen dat deze weblog misschien wel een primeur heeft als het gaat om Nederlandse (internet)schaakjournalistiek. Zoals een moderne blog betaamt, kunt u namelijk van het spektakel meegenieten door middel van streaming video. Jawel!

In het filmpje zien we de partij Bosboom-Fridman, waarin de winnaar van vorig jaar het onderspit moest delven tegen de winnaar van dit jaar. (Hij doet het Internet Explorer en ook in Safari. Ik heb gemerkt dat er nogal wat mis gaat in Firefox - wordt aan gewerkt.) Later volgen meer filmpjes!

Share |
Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Comments

Zultan's picture

Ge Ni Jaal!!!!!
Wat een inleiding tot een nieuwe en nog leukere vorm van schaakjournalistiek. Nicely done.

Z

Dennis's picture

Cool! Je site wordt beter en beter. En ik vond hem al zo goed. Thx!

forest's picture

toch blijft Manuel voor mij de snelschaker bij uitstek. Ook grappig, zodra Sipke aan komt lopen en gaat beginnen (maar ietsje later) zitten Bos en Frid al bijna in het middenspel

Thomas's picture

Leuk Peter,

Waar heb je het filmpje mee gemaakt ?

doggy's picture

Thanks mensen. Binnenkort ook o.a. Van Delft-Fridman en Fridman-Ernst.

@Thomas: gewoon met een digitaal fototoestel.
Het was trouwens niet mijn bedoeling jullie te overtroeven of zo. Misschien kunnen we zelfs wel het een en ander uitwisselen!? Kijk maar. En succes met het verwerken van het materiaal want ik weet nu wat een heidens karwei dat is!

Jochem's picture

nice!

bij mij werkt het trouwens gewoon met firefox.

Philippe Lepers's picture

Heel leuk, dat filmpje. Maar je kunt ook zien hoe Bosboom regelmatig met zijn rechterhand zet en met zijn linker de klok indrukt. En ik die altijd dacht dat dat verboden was!?

The Horse's picture

Doggers, fantastisch. Lijkt me een goed idee. Ik stel voor dat het volgende vluggertje dat opgenomen wordt, wordt gespeeld door twee naakte vrouwen. Dit geeft het begrip "stukkendoos" ook weer een aparte dimensie. We kunnen hiervan natuurlijk wel beeldmateriaal vinden op andere websites, die Zultan waarschijnlijk allemaal wel kent.

Thomas's picture

Peter, ik vind het alleen maar leuk !!
Fantastische aandacht voor het toernooi op sargasso.nl

OuweBertus's picture

In aansluiting op reactie 7: erg streng lijkt het er inderdaad niet aan toe te gaan bij dit kampioenschap: Bosboom zit ook aan de stukken als hij niet aan zet is en promoveert illegaal (of eigenlijk: niet).

Thomas's picture

Het gaat er zo streng aan toe als de spelers zelf willen. Het is nog altijd verboden voor een wedstrijdleider om bij een partij in te grijpen wanneer er geen claim is.
Wanneer dit soort claims wel plaatsvinden krijgt je tegenstander er 10 seconden bij.

Bokkel's picture

Als je t zo ziet lijkt het niet eens zo snel te gaan.

Zelf heb ik vorig jaar ook mee gedaan, dus ik weet hoe vermoeiend t is. Toch jammer dat deze topper d4-d5 over het hoofd ziet.

Latest articles