Reports | March 21, 2006 2:26

Ach ja, allemaal theorie

Soms zie je van die partijen die een grote indruk maken. Combinatie volgt op combinatie, het houdt maar niet op. Achteraf is het toch wel een beetje een teleurstelling als dan blijkt dat het allemaal theorie was. Dit was een beetje mijn verhaal bij de partij Ivan Sokolov-Alexander Onischuk, vandaag gespeeld in de derde ronde van het Karpov-toernooi in Pojkovski, Siberi?ɬ´.

Sokolov-Onischuk
Pojkovski (03), 2006
In de diagramstelling speelde wit 13.Ld6!, wat al vele malen eerder was gebeurd. Er volgden nog vele fraaie zetten in de partij, zoals een (schijn)dameoffer, en onze landgenoot bracht op zet 24 (!) een nieuwtje. De laatste combinatie, waarmee hij een pion won, was gelukkig nog niet eerder gespeeld. Helaas wist Sokolov zijn geweldige voorbereiding en krachtige spel niet om te zetten in een overwinning tegen de kersverse kampioen van de Verenigde Staten.

>> speel de partij na

Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Latest articles