Reports | March 01, 2006 22:46

Amsterdamse eindspelen

Voor de laatste keer kom ik terug op het Amsterdams kampioenschap. Om te beginnen een ander pijnlijk moment voor Paul Janse (die overigens een uitstekend toernooi speelde!).

Janse-S.Becic
Persoonlijk Kamp. SGA (5), 2006

In deze stelling had Paul net 48.f5 gespeeld en die zet vergezelde hij van een remiseaanbod. Natuurlijk nam zwart het aan maar... thuis kwam Paul erachter dat wit gewonnen stond! >> Speel zijn (overigens bijzonder leuk geschreven) analyses na en leer meer over pionneneindspelen.

Dan naar mijn eigen partijen. Ronde vijf speelde ik heel geconcentreerd maar toch wist ik niet op te boksen tegen de talentvolle jeugspeler Cyriel Pex. In de zesde ronde versloeg ik Jovan Ceko in een sterke partij waarin ik hem kansloos liet. De laatste ronde, tegen Arno Bezemer, verdedigde ik een eindspel met een pion minder als een leeuw, om in de volgende stelling met weinig tijd op de klok het smalle pad naar remise te vinden:

Bezemer-Doggers
Persoonlijk Kamp. SGA (7), 2006

Hoe houdt zwart dit remise?

>> vind de oplossing bij de geanalyseerde partijen

Tags:

Share |
Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Comments

Anonymous's picture

Pionneneindspel kan zo in Dvoretsky :)

Anonymous's picture

Remise houden is eenvoudig. Gewoon een mooie vrouw aanbieden.

Latest articles