Reports | June 12, 2006 5:03

Brandenburg en Tiviakov missen hun doel

Sergei Tiviakov?Ǭ†en Daan Brandenburg?Ǭ†misten dit weekend helaas beiden het doel dat ze voor ogen stond in het?Ǭ†San Marino open. Tiviakov, net als enkele andere fanatiekelingen een dag na de Olympiade meteen begonnen met dit toernooi, stond een tijdje bovenaan maar eindigde uiteindelijk als vierde, achter de winnaars Milov en Akobian en nummer drie Gagunashvili.

Daan Brandenburg had na zeven ronden een uitstekende kans op het behalen van zijn derde IM-norm.

De negentienjarige Fries?Ǭ†moest nog ?ɬ©?ɬ©n punt uit twee wedstrijden halen. Omdat Brandenburg al vier GM's en een IM had gehad, en in ronde acht Lev Psakhis (2551) op het programma stond, hoefde de tegenstander in de laatste ronde slechts een rating van 2185 of hoger te hebben. In de tweede ronde werd Daan er hardhandig afgemept door Torre, die op de Olympiade Tiviakov nog op remise hield.

Het herstel was krachtig met als hoogtepunt een overwinning op de Colombiaanse GM Alonso Zapata (2470). Met de nederlaag gister tegen Psakhis was nog te leven, maar Daan had vervolgens wat pech met de indeling en kreeg een zware tegenstander in de Pool Jacek Stopa (2469). Het benodigde punt werd helaas een nieuwe nul.

Ook de als eerste geplaatste Sergei Tiviakov kende een slecht einde. Hij bezette met een score van zes uit zeven de eerste plaats maar verloor in ronde acht van Akobian (2575); in de laatste ronde kwam hij opnieuw remise overeen met Torre (2543).

Share |
forest's picture
Author: forest
Chess.com

Latest articles