Reports | June 24, 2006 1:15

De Eenhoorn sluit sponsorovereenkomst met Nieuwe Steen Investments

De Hoornse schaakvereniging HSV De Eenhoorn speelt vanaf volgend seizoen onder de naam NSI de Eenhoorn. Afgelopen maandag sloot de schaakvereniging met Nieuwe Steen Investments n.v. (NSI) een sponsorovereenkomst voor ten minste ?ɬ©?ɬ©n jaar. Hiermee hoopt NSI de Eenhoorn haar positie te versterken en bovendien verder uit te groeien tot een moderne schaakvereniging.

Met de sponsoring heeft NSI de Eenhoorn een tweeledig doel. Allereerst streeft de club ernaar om haar positie als sterkste schaakclub van de regio te behouden en zelfs te versterken, met meer en betere, professionele training. Vanaf het seizoen 2006/2007 zal de club ieder seizoen een trainer aanstellen, die structureel trainingen gaat verzorgen aan zowel jeugd als senioren. Voor de topspelers zal een Internationaal Meester of zelfs Grootmeester worden ingehuurd om trainingen te verzorgen.

Daarnaast streeft de club uit Hoorn ernaar om nog meer een moderne schaakvereniging te worden. Hierbij zal vooral het internet een belangrijk rol spelen. De website van NSI de Eenhoorn wordt gemoderniseerd en bovendien kunnen voortaan belangrijke partijen van de club, aan de hand van elektronische schaakborden, live online gevolgd worden.

Het online vertonen van schaakpartijen is bij internationale toernooien al jaren gebruikelijk. Voor NSI de Eenhoorn zijn de elektronische borden een prachtige mogelijkheid om een moderne trend te gaan zetten in het clubschaak. Ook het jaarlijks terugkerende NSI-toernooi zal voortaan wereldwijd online gevolgd kunnen worden.

Schaakvereniging De Eenhoorn is sinds haar oprichting in 1988 altijd een van de sterkste schaakverenigingen in Noord-Holland geweest. Vooral de jeugd scoorde in de beginjaren op regionaal en nationaal niveau voor De Eenhoorn. Maar jonge mensen worden groot, en ook op nationale en internationale toernooien behalen de schakers van De Eenhoorn nu goede resultaten. Voor de club zelf was de promotie naar de eerste klasse landelijk twee jaar geleden een grote mijlpaal.

Nieuwe Steen Investments n.v. (NSI) is een beleggingsfonds dat uitsluitend belegt in Nederlands onroerend goed (kantoren, winkels, woningen, bedrijfsgebouwen en volumineuze detailhandel). NSI staat sinds 1998 genoteerd aan de Euronext Amsterdam.

Boven vlnr: dhr. Storms (NSI), Rob Mulder, Ardjan Langedijk (NSI de Eenhoorn), dhr. Schipper (NSI)
Onder: Jan van Kalken (NSI de Eenhoorn) en mw. Reijnen (NSI)

Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Comments

Pieter + Jeroen's picture

Hoi Peter,

Gefeliciteerd met jullie sponsor, maar probeer wel een beetje realistisch te blijven. De Eenhoorn kan nog steeds niet in de schaduw staan van Purmerend, of bedoel je met de regio regio Hoorn?

Groetjes uit Thailand.

doggy's picture

Als we die formulering gebruiken verwijzen we naar West-Friesland. Enne, inderdaad doet Purmerend het al jaren beter in de KNSB maar 'niet in de schaduw staan' lijkt me wat overdreven als we in de onderlinge duels twee keer gelijk spelen en in de beker jullie hard eraf tikken! ;)

Bert de Bruut's picture

Hoorn, parel van de Zuiderzee, zetel van admiraliteitscollege (ambulerend met Enkhuizen) en Kamer van de VOC, geboortestad van Gouverneur-Generaal (en volkerenmoordenaar) Jan Pieterszoon Coen...

Purmerend, euh....

rik's picture

als Purmerend zo mooi is wat doen jullie dan in Thailand? ;)

The Horse's picture

Goed nieuws. Gefeliciteerd. Dus dat betekent dat ik nu ingevlogen kan worden voor een wedstrijd?

Latest articles