Reports | May 25, 2006 20:17

De sterkste interne van Nederland

Toen het viertal cracks van HSG vorige maand bij het nietige De Eenhoorn op bezoek kwam voor de KNSB-bekerwedstrijd, hoorde ik De Vreugt, Nijboer, Stellwagen en Vedder praten over hun interne competitie. Ik dacht: huh? Interne? Spelen jullie mee in een interne?

Natuurlijk heeft HSG ook een interne, om de binding met de club te versterken. Zoals elke club in Nederland dat doet. Niets om je over te verbazen. Behalve als daar spelers als l'Ami, Douven, Janssen, Nijboer, Pieterse, Smeets, Stellwagen, Vedder, De Vreugt en Wiersma aan meedoen!

Kampioen werd Erwin l'Ami. Hij is sowieso de man in vorm natuurlijk dit jaar, wat onder andere werd beloond met een plekje in het Olympiadeteam (waar ik snel over wil gaan berichten). Ik vroeg Erwin naar wat partijen uit hun interne competitie en hij was zo vriendelijk mij drie overwinningen te sturen. Daarbij schreef hij:

"Wat de interne van HSG betreft, binnen de club is een aparte competitie tussen spelers van het 1e en het 2e plus enkele mensen van buitenaf en jeugdtalenten. Dit om de binding met de club wat te vergroten. Het gaat over 7 ronden en er is nog een geldprijs op gezet om het geheel wat aantrekkelijker te maken. (...) De partijen zijn over het algemeen niet zo heel interessant omdat het er allemaal (erg) ontspannen aan toe gaat. Zo was mijn partij tegen Vedder totaal incorrect. Maar ok, dat hoort er allemaal bij :)"

Incorrect of niet, wel leuk om na te spelen in ieder geval. Dit is de stelling na de twintigste zet in l'Ami-Vedder. Een heksenketel!

De andere twee potjes zijn ook twee overwinningen met de witte stukken, waaronder de laatste, beslissende ronde tegen Ruud Janssen.

>> speel de partijen na

Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Comments

Henk Cornelissen's picture

Hallo Peter,

Een heel leuk artikel over HSG!
Ik ben zo vrij geweest om naar onze webmaster het verzoek te sturen om op de HSG Site een link op te nemen naar jouw fraaie site. Daarnaast ook een verwijzing naar jouw artikel over HSG.

Als laatste zou ik het leuk vinden als je bij Binnenkort zou kunnen opnemen: 19-29 juni HSG Open.
Met een verwijzing naar http://www.hsghilversum.nl/info/hsgopen/index.cfm

Met vriendelijke groeten,
Henk Cornelissen
HSG

Latest articles