Reports | July 18, 2006 16:55

Je hebt remises en remises

Niet alle remises zijn hetzelfde en gelukkig maar. Op de topborden van het ACT waren de twee mooiste partijen in de derde ronde de twee remises Al-Modiahki-Tan en Siebrecht-Timman. De eerste lijkt op een eindspelstudie, en de vraag is vanaf wanneer beide spelers hadden gezien dat de partij geforceerd in een puntendeling zou eindigen. Dat gold eigenlijk ook voor Siebrecht-Timman: wit offerde een toren en na allerlei lastige, geforceerde zetten kwam het tot een aantrekkelijk eeuwig schaak.

De partijen van het ACT zijn steeds hier te downloaden. De uitleg op het demonstratiebord door Siebrecht kun je volgen in de twee schermpjes hieronder! De camera zit steeds opnieuw scherp te stellen maar het is toch wel aardig denk ik. Mijn eigen partij eindigde zoals al gemeld in een soepel remise.

Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Latest articles