Reports | May 02, 2006 6:42

Magnus verplettert Loek in tiebreak

Nadat de vierde partij van de DSB Tweekamp inderdaad in remise was ge?ɬ´indigd, heeft Magnus Carlsen in de tiebreak gehakt gemaakt van Loek van Wely. Anders kan ik het toch niet stellen. De vier partijen, gespeeld met vijf minuten op de klok en twee seconden per zet, eindigden in drie overtuigende overwinningen van Magnus en ?ɬ©?ɬ©n remise.

Voor dat het alleen maar Carlsen wordt, neem ik het even op voor Loek.?Ǭ†De derde snelschaakpartij was een goeie en had hij moeten winnen:

Van Wely-Carlsen
3e tiebreakpartij
Hier was 52.Kb6 Tb3+ 53.Kc7 winnend maar Loek deed 52.Tb1? waarna de duivelse Magnus zijn kans greep met 52...Txa4+ 53.Kb6 Tb4+!.

Duivels is wel het woord hoor, voor de tactische grappen die Magnus in zijn snelschaakpotjes gooide. Hij had het steeds net even beter gezien, of is het meer een soort optimisme ?ɬ† la Tal? Alles voor de activiteit, maar niet helemaal correct? Ik weet het niet precies maar het is erg leuk om na te spelen.

Share |
Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Comments

Bosbob's picture

Waarom hebben we het niet over het nk jeugdschaaken dan over deze onbelangrijke tweekamp?

Latest articles