Reports | April 03, 2006 0:17

OSC Baden-Baden Duits kampioen

De Ooser Schachclub Baden-Baden is kampioen van Duitsland. Het team met onder anderen Anand, Svidler, Bacrot, Shirov, Vallejo Pons en Heine Nielsen in de gelederen versloeg vandaag met 6-2 de andere favoriet in de Bundesliga, Schachgemeinschaft Porz. Dit team, met onder anderen de Nederlanders Van Wely, Sokolov, Timman, Van den Doel en Van der Wiel, moest dit weekend hun kopman Adams missen; het bord werd leeg gelaten.

De partij Shirov-Van Wely was een mooie aanvalsoverwinning van de kersverse winnaar in Pojkovski. Shirov had gisteren nog verrassend verloren van de IM Jan-Michael Sprenger in de match tegen Godesberger SK, maar Van Wely met zwart is voor de Spaanse Let nog steeds een eitje. In reguliere partijen won Shirov inmiddels zeven keer, tegen Van Wely drie, en rapid- en blindpartijen meegerekend staat het maar liefst 15-4. (Ze speelden nooit remise met Shirov achter de witte stukken!) De totale score, dus met verwisselde kleuren erbij, is nu 13-6 voor Shirov in reguliere partijen en 28,5-9,5 voor Shirov inclusief rapid en blind.

Shirov-Van Wely
Bundesliga 2005-2006

Hier bracht Shirov Van Wely om met 23.c5! Lxc5 24.Pxe6! Dxe6 25.Pxc5 Db6 26.Pxb7 Dxb7 27.e6! en de zwarte stelling was niet meer te verdedigen.

>> speel de partij na

Tags:

Share |
Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Comments

the markies's picture

Fuego en el tablero!
mooi he die Shirov!

doggy's picture

Weet iemand trouwens al wat er met Adams aan de hand was?

Moonnie's picture

Misschien moest hij wel de halve finale van het engels kampioenschap spelen :)

Schijnt vaker voor te komen

henk's picture

Hier bracht Shirov Van Wely om - de meer gebruikelijke zinsnede is opbrengen, niet ombrengen, maar de woordkeus is hier wel toepasselijk :)

Latest articles