Reports | August 02, 2006 17:36

Prijsvraag!

Tussen 3 en 26 augustus zit ik in de Verenigde Staten. In deze periode dus even geen dagelijkse berichtgeving van toernooien en ander interessant schaaknieuws, hoewel mijn gastredacteuren wellicht het nodige zullen schrijven. Wel hebben we vanaf morgen een echte prijsvraag!!

Ruim drie weken geen schaken dus voor doggy. Als het een beetje meezit ga ik zes staten aandoen: New Mexico, Colorado, Arizona, Utah, Wyoming en Idaho. In de reis die loopt van Los Alamos, New Mexico naar Salt Lake City, Utah, zullen in ieder geval de Grand Canyon en Yellowstone Park bezocht worden.

PRIJSVRAAG!

In de tussentijd zal er, 24 dagen lang, een heuse zomerprijsvraag lopen op deze site. Elke dag?Ǭ†verschijnt om 09.00 uur een opgave: beurtelings een combinatie, een eindspelstudie en een triviavraag. Van elke categorie zullen acht vragen worden gesteld. Je antwoorden kun je mailen naar prijsvraag@chessvibes.com. Onder de opgave kun je natuurlijk zoals altijd ook reacties plaatsen, maar hoe eerder je je goede antwoord e-mailt, hoe beter natuurlijk.

Wat kun je winnen?
Na afloop mag degene die de beste antwoorden heeft ingezonden, een boek uitkiezen bij New in Chess. De keuze mag vallen op een New in Chess-uitgave, dus bijvoorbeeld The King, SOS Volume 5, Endgame Tactics of Yearbook 79. De winnaar krijgt het boek bovendien gratis en voor niks thuisgestuurd!

Het gaat om de beste antwoorden. Ik bepaal als ik terugben wie er wint en mochten er meerderen zijn met precies evenveel goede antwoorden, dan kijk ik naar wie het snelst/meest uitgebreid heeft geantwoord. Het zijn geen makkelijke vragen, zodat ze hopelijk niet al te eenvoudig met een databaseprogramma en/of Google gevonden kunnen worden.

We houden het verder simpel: ?ɬ©?ɬ©n winnaar, ?ɬ©?ɬ©n NiC-boek, die dan helemaal gratis thuis op de mat valt. Over de uitslag kan dus niet worden gecorrespondeerd. In de eerste week van september worden de juiste antwoorden en de winnaar bekendgemaakt.

Morgenochtend de eerste opgave. Veel succes!

Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Latest articles