Reports | May 02, 2006 16:26

Tweede plek voor Reinderman

Veel speelt hij niet meer, dus misschien was hij wat roestig aan het begin van de Gausdal Classics. Dimitri Reinderman begon met 0 uit?Ǭ†2 maar vocht zich omhoog tot een uitstekende tweede plek in de eindrangschikking. De manier waarop hij dat deed was een grootmeester waardig: over het algemeen toonde Reinderman een beter begrip in het eindspel. Vooral zijn partijen tegen Dworakowska en Bromberger zijn wat dat betreft leerzaam. Een solide remise tegen toernooiwinnaar Rozentalis en een makkelijke aanvalsoverwinning in de laatste ronde zorgden ervoor dat dIMI toch nog tevreden kan terugkijken op Gausdal.

De andere Nederlander Afek had wel een goede start maar scoorde meteen na mijn laatste artikeltje helaas twee nederlagen. Met een prima score van 3 punten uit de laatste 4 partijen eindigde hij uiteindelijk als vijfde met 5,5 uit 9, wat gezien zijn rating wel ongeveer het verwachte resultaat zal zijn geweest.

>> speel de partijen van Reinderman en Afek na

Share |
Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Latest articles