Reports | March 05, 2006 21:27

Valse start Nakamura (update)

Op dit moment is het kampioenschap van de Verenigde Staten bezig. De opzet is typisch Amerikaans: het deelnemersveld is in twee groepen van 32 spelers verdeeld, die eerst apart een negenrondig toernooi afwerken. De winnaars van beide toernooien plaatsen zich voor de finale, waarin een tweekamp van slechts twee rapidpotjes de nieuwe kampioen van de Verenigde Staten moet opleveren. Leuk voor het publiek, goed voor de media, bla bla. Helaas wordt er nog zelden gewoon geschaakt, tot het bittere einde, om titels.

Top seed in groep A is Hikaru Nakamura. Het enfant terrible van het moderne schaak, die verbaast met 1.e4 e5 2.Dh5 en die klassieke partijen maar saai vindt, is de regerend kampioen. Maar zijn start is een kampioen onwaardig: in de eerste ronde bracht Naka een mooi offer op het bord maar miste later de winst; in de tweede ronde kwam hij tegen een 2279 niet verder dan een (min)remise. Auw.

Update 6/3/2006, 20.46 uur:
Er moet bijna wel iets anders aan de hand zijn met Nakamura. Hij verloor in de derde ronde van Camilla Baginskaite (2299).

>> speel deze drie partijen na

Share |
Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Comments

Anonymous's picture

Kerel wat is er gisteren gebeurd?
The Horse

Anonymous's picture

Ik wil bij deze je een compliment geven voor de uitstekende gevarieerde onderwerp keuze!

doggy's picture

@ The Horse
Ron, Jeroen, Sjors en Daan een nul, Peter H. en Monty een punt, rest remise. Kom ik nog op terug hier natuurlijk.

Anonymous's picture

@doggy: Lekker. Ik zit hier overigens mijn jetlag weg te werken. Het is nu 3.22 's nachts, en vrouw ligt te ronken, en ik zit te werken...
The Horse

Anonymous's picture

Topalov en Naka staan beide op uit het graf en hebben nog kans op tournooiwinst

doggy's picture

grappig, was net bezig daarover iets te schrijven!

Latest articles