Reports | March 24, 2006 17:39

Weer een jarige

Een van de schaakmomenten die ik het meest koester is de openingsavond van het Aeroflot-toernooi in Moskou, maandagavond 14 februari 2005. Er bevonden zich tientallen en nog eens tientallen grootmeesters op het banket, met namen die ik voornamelijk kende uit Informators en andere schaakliteratuur. Op het podium waren grootheden als Spassky, Karpov en Kortsjnoj neergezet om de opening van het toernooi op te luisteren.

foto (Pufichek; www.kosteniuk.com):
Smyslov met zijn vrouw en Kosteniuk
In het midden van de zaal, naast elkaar op twee stoelen, zat het echtpaar Smyslov. E?ɬ©n voor ?ɬ©?ɬ©n ging men met ze op de foto; ik besloot mijn respect vooral te uiten door stille bewondering.

Dit is een weblog en geen schaakkalender. Toch wil ik niet onvermeld laten dat oud-wereldkampioen en tegenwoordig vooral problemist Vassily Smyslov, een dag na Kortsjnojs 75ste verjaardag, 85 is geworden!

Overigens is het vandaag ook precies zestig jaar geleden dat de vierde wereldkampioen Alexander Aljechin overleed in een klein hotel in Estoril (Portugal).

Zo, dan zijn we weer bij wat de datum van vandaag betreft.

Tags:

Share |
Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Comments

thegreatbakker's picture

Op 9 maart was R.J. Fischer jarig!

doggy's picture

Weet ik maar 63 is niet echt een mooi rond getal dus dan vind ik het geen nieuwswaarde hebben...

renzo's picture

Zo peter, ook al last van het krabbesyndroom, dat alleen mooie getallen tellen?

doggy's picture

Ook 'niet mooie' getallen tellen voor mij, hoor. Ik stond wel degelijk stil bij Fischers verjaadag. Maar om dat nou ?ɬ©lk jaar aan de grote klok te gaan hangen...

Doel je trouwens op Tim Krabb?ɬ©? Let die alleen op mooie getallen? Op extremen en andere curiosa, dat is wat ik weet.

Latest articles