Reports | May 03, 2006 17:32

Weer eens een potje van Judit

Judit Polgar, het grootste talent van de drie Hongaarse zusjes die vanaf hun geboorte opstaan en naar bed gaan met schaakborden, schaakstukken en schaakdiagrammen, zien we helaas niet al te veel meer achter het bord. Ze is de laatste jaren voornamelijk bezig met een goede moeder zijn, neem ik aan. Heel jammer, al is het alleen maar omdat ze tot het groepje schakers behoort?Ǭ†waar de broodnodige sponsors op af?Ǭ†komen. En dat is dan vooral omdat ze vrouw is, maar wij schakers weten dat Judit ook gewoon een lekker aanvallende speelstijl heeft.

Dit weekend schaakte Judit Polgar (2711) haar eerste serieuze partij van dit jaar: ze was opgetrommeld door haar club Wood Green om mee te doen in het finaleweekend van om het Brits clubkampioenschap: de Four Nations Chess League (4NCL), waarin elk team tenminste ?ɬ©?ɬ©n vrouw moet opstellen. En ze kan het nog steeds: met wit tegen Harikrishna (2680) hield ze de hele partij voordeel maar een lopereindspel met drie?Ǭ†tegen twee op ?ɬ©?ɬ©n vleugel was niet te winnen.

Het slot van de Britse competitie was identiek aan voorgaande jaren: Wood Green (o.a. Adams, Polgar, Dreev, I.Sokolov, Smirin, Bologan, Nielsen en McShane) stond bovenaan met vlak daarachter Guildford (o.a. Fressinet, Harikrishna, M.Gurevich, Krasenkow, Lautier, Rowson, Sutovsky en Ciuksyte) met evenveel matchpunten maar minder bordpunten. Twee jaar geleden won Wood Green de onderlinge match en zowel vorig jaar als dit jaar pakten ze het kampioenschap door in de laatste ronde Guildford op 4-4 te houden.

>> speel?Ǭ†Wood Green-Guildford na

Tags:

Share |
Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Comments

Bosbob's picture

Ik zie het nut hier niet van in.Ze doen aleen mee met het team dat ze het meeste btealen.

Latest articles