Reports | March 19, 2006 22:51

Zultan wint Boerenkool-met-worst-toernooi


Er gebeurt ontzettend veel op schaakgebied dit weekend, maar het allerleukste toernooi van de schaakkalender vond gisteren plaats in het West-Friese plaatsje Nibbixwoud. Daar werd voor alweer de dertiende keer het Boerenkool-met-worst-toernooi (scroll even op naar beneden als je hierop klikt) gehouden. Eerst even over de naam: na vier van de zeven rapidrondes maken de stukken en schaakborden even plaats voor een echte boerenkool-met-worst-maaltijd.
Bovendien staat in Nibbixwoud, thuishaven van schaakclub Attaqueer, de gezelligheid centraal. Er wordt gestreden om flessen whisky (van uitstekende kwaliteit!) en wie gedurende het toernooi geen enkel glas bier drinkt, wordt beschuldigd van valsspelen.

Na vele mislukte pogingen slaagde (vegetari?ɬ´r!) Daan Zult er eindelijk in het toernooi op zijn naam te schrijven, en wel met een perfecte score. Alexander Geerts was goede tweede met 6 uit 7 en Barry Plukkel derde met 5,5. Uw redacteuren, als 2e en 3e geplaatst, waren de kneuzen van het toernooi met 4 punten voor forest en 3,5 voor doggy.

Peter Doggers's picture
Author: Peter Doggers

Founder and editor-in-chief of ChessVibes.com, Peter is responsible for most of the chess news and tournament reports. Often visiting top events, he also provides photos and videos for the site. He's a 1.e4 player himself, likes Thai food and the Stones.

Chess.com

Comments

Zultan's picture

Dan doe ik het wel zelf

Leve de Zultan!!!!

Anonymous's picture

Goed zo Zultan!!!!
The Horse

Beerrakker's picture

Getriggerd doordat men zei dat je wat over het BMW had geschreven toch maar eens op je weblog gekeken. Leuk man !

Latest articles